Uitzending
De wandeling - Vanessa Coolen

Vanessa Coolen

De wandeling

23-1-2009

| 3678 x bekeken | 1 reacties
6
Vijftien jaar is Vanessa Coolen (29) als ze met een paar vriendinnen een weddenschap afsluit om wat kilo’s kwijt te raken. De lijnpoging loopt volledig uit de hand. Op haar dieptepunt weegt Vanessa 39 kilo bij een lengte van 1.78 meter. “Ik was een skelet, maar ik zag alleen maar vetrollen.” In KRO De Wandeling vertelt Vanessa over haar angst voor eten en het verhullen van haar eetproblemen.

Tien jaar lang beheerst niet-eten het leven van Vanessa. Door haar anorexia raakt ze in een isolement. “Ik ben door de ziekte mijn jeugd verloren. Naar de bios ging ik niet, om niet in de verleiding te komen om te gaan eten. Overal is eten. Ik bleef thuis, zielig alleen op mijn kamertje.” Van een goedlachse meid verandert ze in een depressieve jonge vrouw.

Na jaren van therapie gaat de knop om bij Vanessa. “Ik had altijd graag kindjes gewild. Als ik door zou gaan met het afbreken van mijn lijf, zou die wens nooit uitkomen. Ik maakte een nieuwe start.” Vanessa ontmoet Johan. Hij leert haar weer genieten van het leven. “Maar eten zonder nadenken kan ik nog steeds niet.”

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Vanessa Coolen is uitgezonden op vrijdag 23 januari door de KRO. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie