Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
De wandeling - Sharie Parsipoor

Sharie Parsipoor

De wandeling

25-7-2008

| 1588 x bekeken | 0 reacties
6
Sharie Parsipoor, geboren in Iran, was als klein kind al gefascineerd door soefimuziek. Een vlucht naar Nederland en vele reizen verder brengt ze als DJ van elektronische wereldmuziek twee werelden bij elkaar. “Muziek is een universele taal.” In KRO De Wandeling spreekt Hella van der Wijst in De Maand van de Spiritualiteit met Sharie Parsipoor.

Sharie heeft een eigen programma op radio 6 en is onder de artiestennaam DJ Ishtar bekend als DJ van hedendaagse elektronische wereldmuziek. Passie voor muziek is er al vroeg. “Muziek was toen ik klein was al heel belangrijk. Ik was in Iran altijd aan het zingen en dansen. Het liefst had ik zangeres willen worden, maar dat mocht niet. Mijn familie, die zeer hoog is opgeleid, heeft me heel erg ingeprent dat ik moest studeren en bij de NASA terecht moest komen. Voor mijn familie was dat het hoogste dat ik kon bereiken. Het is heel moeilijk geweest om daar los van te breken.”

Sharie vlucht op haar twaalfde halsoverkop met haar moeder en broertje uit Iran als haar moeder de doodstraf boven het hoofd hangt. De eerste tijd in Nederland valt haar zwaar. Muziek en boeken helpen haar door deze periode heen. Haar interesse voor wereldmuziek ontstaat tijdens de vele reizen die ze maakt. Tijdens die reizen verzamelt ze muziek die ze later op studentenfeesten draait. “In het begin kwamen er niet veel mensen op af. Nederlanders dachten dat het zo’n Marokkaanse beat was die uit die autootjes klinkt. Maar op het moment dat ik ga spelen, krijg ik iedereen aan het dansen. Muziek is een universele taal.”

DJ Ishtar: “Ik kies er voor om mijn leven in te vullen met de dingen waar ik zin in heb. Ik hou van feesten, van mensen die samen zijn, reizen, muziek, dansen. De mooie dingen in het leven. Het leven is te kort om het op een zware manier in te vullen. Er is genoeg oorlog, drama en ellende in de wereld. Zelfs ik heb er niet aan kunnen ontsnappen, maar ik kies voor het positieve.”

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Sharie Parsipoor is uitgezonden op vrijdag 25 juli door de KRO. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee