Uitzending
De wandeling - Roué Verveer

Roué Verveer

De wandeling

23-4-2010

| 1915 x bekeken | 0 reacties
7
Cabaretier Roué Verveer belandt in de jaren negentig bij toeval op het podium. De laatste tijd zien we hem steeds vaker op tv: in KRO Hints, DWDD, Pauw & Witteman, en hij trekt volle zalen met zijn show ‘Mans Genoeg’. In KRO De Wandeling van 23 april maakt Roué Verveer met Hella van der Wijst een stadswandeling door Amsterdam. Een gesprek over humor, zijn vader, opvoeding en zijn missie: mensen vermaken.

Humor loopt als een rode draad door het leven van Roué Verveer. De cabaretier groeit op in Paramaribo, in de tijd van Bouterse. “Ondanks de armoede en dictatuur heeft humor de Surinamers in die tijd op de been gehouden,” denkt Verveer. Ook in de hechte band met zijn vader speelt humor een rol: “Mijn vader was de grappigste man die ik ken, hij is helaas in 2006 overleden. Ik kon een hele middag met mijn vader op het balkon zitten lachen.”

De ploeg filmt Hella en Roué bij De Schreeuw in het OosterparkHumor is belangrijk voor een goede samenleving, daar is de cabaretier van overtuigd. “Je moet niet zomaar van alles roepen zoals nu gebeurt. Weet wat je schreeuwt, en doe het met humor,” aldus Verveer.

De cabaretier heeft een roeping, meent hij zelf: “Is het nou op een feestje, in een gesprek of in het theater: ik kom er steeds meer achter dat God mij hier heeft neergezet om mensen te vermaken. Het feit dat mensen zo om mij kunnen lachen, is een missie.”

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Roué Verveer is uitgezonden op vrijdag 23 april door de KRO. Te gast was Roue Verveer. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie