Uitzending
De wandeling - Zonnebloem (2/2)

Zonnebloem (2/2)

De wandeling

13-6-2010

| 1437 x bekeken | 0 reacties
7
KRO De Wandeling zeilde een week mee tijdens een Zonnebloemreis voor jonge mensen. Aan boord van de klipper ‘Lutgerdina’ – die speciaal aangepast is voor gehandicapten- vertellen gasten en vrijwilligers over hun bijzondere ontmoetingen.
Op 9 oktober deel 2 van een woeste zeiltocht over het IJsselmeer op weg naar de Wadden waar ze worden overvallen door regen en wind. Een ware ‘love boat’ met inspirerende levensverhalen van verliefde gasten en geliefde vrijwilligers.

In deze aflevering vertellen Manon en Frank over hun bijzondere liefde. Ze ontmoetten elkaar via internet. Beiden zijn geboren met zuurstofgebrek en kampen daardoor met beperkingen. Maar, zo vertellen ze in vertrouwen, knuffelen in bed kan nog steeds. Manon zit in een rolstoel en Frank is spastisch en loopt moeilijk.

Toch vinden ze dat ze geluk hebben: “Wij hebben wel geluk want wij zijn zo geboren. Wij weten niet anders. Als je op latere leeftijd gehandicapt raakt, is het erger,” aldus Manon. “Ik zie jullie wel lopen, maar ik weet niet hoe dat voelt.” Manon werkt op een zorgboederij, waar ze anderen gehandicapten bedient vanuit haar rolstoel.

En dan zijn er de vrijwilligers. Zoals Ton die al voor de 72ste keer met een Zonnebloemreis meegaat en Anja die nu al voor de 5de keer haar gezin met 4 kinderen achterlaat om zich in te zetten om anderen een week te laten genieten. “Dit is zo super!"

Nationale Vereniging de Zonnebloem bestaat dit jaar 60 jaar. Reden voor feest en tal van activiteiten, zoals een symposium, musical en bijzondere vakantiereizen zoals deze zeilvakantie. Centraal staat altijd de ontmoeting tussen vrijwilligers en zieken en gehandicapten.

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Zonnebloem (2/2) is uitgezonden op zondag 13 juni door de KRO. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie