Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
De wandeling - Jan Marijnissen

Jan Marijnissen

De wandeling

19-12-2008

| 1511 x bekeken | 0 reacties
6
In KRO De Wandeling van 19 december wandelt Hella van der Wijst met Jan Marijnissen (56) en bezoeken ze het sfeervolle evenement ‘Ravenstein bij Kaarslicht’. Na 14 jaar SP-fractievoorzitter te zijn geweest, kijkt hij terug. “Het ging tot nu toe altijd omhoog en nu niet meer. Maar die schijnwerpers zal ik absoluut niet missen. Ouder worden heeft alleen maar voordelen.”. Hij is altijd zichzelf gebleven. “Ik heb altijd mijn hart gevolgd, dat is de rode draad van mijn leven.”

Hella wandelt met Jan Marijnissen de KRO Kerstwandeling rond Ravenstein: "Dat is mijn ‘hometown’. De Maas en de uiterwaarden en de polder tussen Ravenstein en Megen, dat is mijn favoriete gebied. Ik noem dat ‘Heimat’, voor sommigen een lelijk Duits woord. Voor mij is het dat waar je je thuisvoelt, je een plaats weet, het landschap waar je bent grootgebracht, de verknochtheid aan de plek."

In de avond bezoeken Jan en Hella het evenement 'Ravenstein bij kaarslicht' waar duizenden kaarsen de historische binnenstad sprookjesachtig zullen verlichten. Voor Marijnissen is kerstmis een tijd van rust en veel lezen. “Kerstmis brengt rust, de wegbereider voor twijfel: is dit wel de goeie weg?” Hij ergert zich aan het overdreven eten en kopen. “Al dat hedonisme waar alleen het hier en nu geldt, de oppervlakkigheid en de carrièredrift, die mensen worden opgejaagd door onrust. Je moet investeren op lange termijn, daar gaat het om!”

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Jan Marijnissen is uitgezonden op vrijdag 19 december door de KRO. Te gast was Jan Marijnissen. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee