Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
De wandeling - Fulco van Deventer

Fulco van Deventer

De wandeling

14-11-2008

| 5435 x bekeken | 2 reacties
7
In de Maand van de Spiritualiteit wandelt Hella van der Wijst met Fulco van Deventer. In zijn werk voor hulporganisatie Cordaid begeeft Fulco zich in de brandhaarden van de wereld. In deze conflictgebieden bemiddelt hij tussen ‘the good and the bad guys’. In KRO De Wandeling van 14 november vertelt Fulco tevens over zijn jeugd, met zijn aan alcohol verslaafde vader Hans van Deventer, muzikant uit de jaren 60. Een bijzonder verhaal over inspiratie, teleurstelling en verlies binnen een vader-zoon relatie.

Na de scheiding van zijn ouders slaat de jonge Fulco op de vlucht. Hij vindt zijn heil in muziekbandjes, in vrienden. “Ik was altijd weg van thuis. Thuis was veel verdriet en daar kon ik niet mee overweg.” Fulco zoekt een leven buiten de deur. Weg van de problemen thuis stort hij zich jaren later op de wereldproblemen en hij gaat werken voor hulporganisatie Cordaid. Hij reist van conflict naar conflict. Twee jaar geleden ging het mis. Fulco wordt in Liberia ernstig ziek en komt gebroken terug. “Ik moest maanden thuis revalideren, kon geen kant meer op. Ik kon niet meer vluchten.”

Door de ziekte komt hij tot inkeer. “Ik realiseerde me dat ik weinig in handen had. Ik had fotoboeken vol met ervaringen over de hele wereld, maar mijn vrienden, mijn ouders bleken toch veel belangrijker.”

De relatie met zijn vader verandert. In plaats van ervoor weg te lopen, is Fulco er nu voor zijn zieke vader. “Ik ben heel trots op hem, op de muziek die hij heeft gemaakt. Maar hij heeft ook een andere kant. Hij sluit zich volledig af voor mensen en ziet het leven niet meer zitten. Dat is een kant van mezelf die ik ook vrees. Ik doe er alles aan om niet zo te worden. Ik ben erachter dat een leven mét mensen om je heen zoveel rijker is.”

Deze wandeling wordt uitgezonden in het kader van de Maand van de Spiritualiteit, een initiatief van de KRO, Uitgeverij Ten Have en Dagblad Trouw. Het thema van de maand is ‘Mijn betere ik’.

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Fulco van Deventer is uitgezonden op vrijdag 14 november door de KRO. Te gast was Hans van Deventer. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie