Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
De wandeling - Edith Craenmehr

Edith Craenmehr

De wandeling

17-10-2008

| 3034 x bekeken | 0 reacties
6
Het is een stille revolutie: het aantal vrouwen dat ervoor kiest om moeder te worden zonder partner, omdat de prins op het witte paard te laat komt. Edith Craenmehr (42) is een van deze ‘bammers’ (bewust alleenstaande moeders). “Het krijgen van een kind vind ik zoiets wonderlijks, daarom ben ik als vrouw ter wereld gekomen. Het was voor mij niet denkbaar om géén kinderen te krijgen. Ik wilde ze, met of zonder man.”

Edith heeft tussen haar 25ste en 30ste geen vaste relatie. “Ik liep tegen mannen aan die voor mijn gevoel bindingsangst hadden. Daarnaast ben ik hoogopgeleid en onafhankelijk; dan kom je moeilijker aan de man. Ik hoopte al die tijd op een relatie, maar ging ook een pad bewandelen voor als hij niet op tijd zou komen.”

Op haar 30ste krijgt Edith toch nog een vaste relatie. Haar vriend heeft al twee kinderen en wil geen kinderen meer. “Door zijn dochters kreeg ik een gezinsgevoel, dat versterkte mijn verlangen naar een eigen kind. Mijn leeftijd begon te tellen dus ik ging op zoek naar een donor. Tijdens mijn relatie. Een collega zei eens tegen mij: ‘Een man kun je altijd nog krijgen, een kind niet.’ Dat heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden.”

Edith vindt een donor en wordt moeder van Stijn. “Een kind krijgen is het mooiste wat er is. Het was gelijk een oergevoel van ‘jij bent mijn kind’.” Anderhalf jaar lang vadert haar vriend nog mee. Dan loopt de relatie stuk en komt Edith er alleen voor te staan. “Ik heb er nooit over nagedacht hoe het voor mijn kind zou zijn om geen vader te hebben. Ik vind het wel belangrijk dat hij mannelijke rolfiguren om zich heen heeft.”
Hella vraagt Edith of de prins op het witte paard toch nog gekomen is?

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Edith Craenmehr is uitgezonden op vrijdag 17 oktober door de KRO. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee