Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
De wandeling - Ageeth Veenemans

Ageeth Veenemans

De wandeling

19-9-2008

| 2374 x bekeken | 0 reacties
7
Ageeth Veenemans (44) is gelukkig getrouwd en moeder van drie kinderen als ze verliefd wordt op een andere man. Ze kiest er voor om bij haar gezin te blijven, maar het blijft knagen. Als ze jaren later op internet over polyamorie - het hebben van meerdere relaties - leest, denkt ze: ‘dit is het’. Inmiddels heeft ze naast haar echtgenoot een vaste vriend. In KRO De Wandeling praat Hella van der Wijst met Ageeth over polyamorie. Is polyamorie dé oplossing voor het grote aantal gevallen van overspel en echtscheiding?

Ageeth: “Zeven jaar geleden werd ik verliefd op een andere man en ging ik vreemd, maar ik koos toch voor mijn man. Het kabbelde voort en het leven ging door. Na een aantal jaren kreeg ik weer contact met mijn geliefde en het voelde nog steeds hetzelfde, maar we wilden niet gaan liegen en bedriegen. Ik ben op internet gaan zoeken wat ik hiermee moest en op een website kwam ik heel snel bij polyamorie terecht. Dat was een eyeopener. Hoe is het mogelijk dat ik dit niet eerder wist? Er zijn meer mensen zoals ik.”

Ageeth praat met haar man over polyamorie en hij wil er in eerste instantie niets van weten. Op een gegeven moment gaat hij uitzoeken of het toch iets voor hem is en schrijft zich in op een datingsite. Hij wordt verliefd en heeft inmiddels 3,5 jaar een vriendin. Ageeth heeft sinds drie jaar een vaste vriend.
“Wat de buitenwereld er van vindt interesseert me niets”, aldus Ageeth. “Iemand vroeg een keer of ik niet gewoon een slet was die er een mooi woord voor gevonden had. Ik antwoordde: ‘Doe het me maar na’. Hoeveel mensen doen het wel niet stiekem? Ik doe het op een open en eerlijke manier.”

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Ageeth Veenemans is uitgezonden op vrijdag 19 september door de KRO. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie