Uitzending
De Nieuwe Maan - 20-3-2020

20-3-2020

De Nieuwe Maan

316 x bekeken | 0 reacties
7
Ouderenzorg. Eenzaamheid, isolement, groter besmettingsgevaar, een lockdown van verpleeghuizen en mogelijk onvoldoende thuiszorg. Onze ouderen worden misschien wel het zwaarst getroffen door de coronacrisis. De migrantenouderen kampen bovendien met een taalbarrière. Krijgen zij wel alle informatie en de hulp die ze nodig hebben? Aan tafel: Fatos Ipek-Demir (mantelzorger & belangenbehartiger migrantenouderen) & Tugba Kaya (verpleegkundige & oprichter HPV Thuiszorg).

Islamitische begraafplaats. In Zuidlaren komt in een versneld tempo de grootste islamitische begraafplaats van Europa. Van groot belang omdat overledenen met een islamitische achtergrond vanwege corona niet meer begraven kunnen worden in Turkije of Marokko. Aan tafel: Karim Amghar (columnist).

Lesbos. Op Lesbos dreigt een ramp: 22.000 ondervoede vluchtelingen op elkaar gepakt in kamp-Moria; slechte hygiëne, geen mondkapjes, één waterkraan op 1.300 mensen en volstrekt ontoereikende medische zorg. Aan tafel: Steven van de Vijver (huisarts en vrijwilliger op Lesbos).

Biculturele ondernemer in zwaar weer. Schaamte onder Nederlands-Marokkaanse ondernemers die failliet dreigen te gaan. Aan tafel: Riad Farhat (horecaondernemer).

In deze uitzending van De Nieuwe Maan was Steven van de Vijver te gast. De presentatie was in handen van Ajouad El Miloudi. Deze uitzending van het programma De Nieuwe Maan werd uitgezonden op vrijdag 20 maart door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie