Uitzending
De Nieuwe Maan - 14-2-2020

14-2-2020

De Nieuwe Maan

333 x bekeken | 0 reacties
7
Grenzen stellen aan immigratie? Nederland raakt te vol: het CDA wil niet meer dan 80.000 asielzoekers per jaar opvangen. Uit onderzoek van de Telegraaf blijkt dat 65% van de Nederlanders het eens is met het CDA, maar ook de helft van de migranten in Nederland wil minder nieuwkomers. Moeten we grenzen stellen aan immigratie? Aan tafel: Zmnako Karem (Iraakse ex-vluchteling).

Gemengd trouwen. Integratie is pas voltooid als veel meer mensen gemengd gaan trouwen. Dat vindt onze columnist Ela Colak. Zij gaat erover in debat met Cemil Yilmaz. Aan tafel: Ela Colak (columnist) en Cemil Yilmaz (sociaal intercultureel psycholoog).

Hongerstaking in Turkse cel. Muzikante BergŁn Varan (25) is in de Turkse cel bezig met een hongerstaking. De Turks-Nederlandse vrouw zit vast omdat ze lid is van muziekgroep Grup Yorum, die volgens de Turkse autoriteiten gelieerd is aan terrorisme. Moet Nederland iets doen? Aan tafel: GŁnay Akkaya (moeder BergŁn), Sadet Karabulut (Tweede Kamerlid SP) en Armand Sag (historicus en Turkoloog).

De Hippies van Beek. Dit weekend gaat De Hippies van Beek in premiŤre, een documentaire over de opkomst en ondergang van de RK Veulpoepers, een anarchistische protestband uit de late jaren 70. Aan tafel: Zjef Naaykens (oprichter van RK Veulpoepers).

In deze uitzending van De Nieuwe Maan was Sadet Karabulut te gast. De presentatie was in handen van Ajouad El Miloudi. Deze uitzending van het programma De Nieuwe Maan werd uitgezonden op vrijdag 14 februari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie