Uitzending
De Nieuwe Maan - 3-4-2020

3-4-2020

De Nieuwe Maan

195 x bekeken | 0 reacties
7
Tekort ic-bedden. Er dreigt dit weekeind al een tekort aan ic-bedden. Moeten tachtigers met corona hun plek op de intensive care afstaan aan jongeren? Corry den Oudsten vindt van wel en ze roept andere ouderen op hetzelfde te doen. Onze columnist Samira el Kandoussi vraagt waarom ze haar plek wil afstaan. Aan tafel: Samira el Kandoussi.

Kunst in tijden van crisis. Hoe belangrijk en troostend kan kunst zijn in tijden van crisis? De Amsterdamse stadsdichter Gershwin Bonevacia draagt voor, actrice Nazmiye Oral schrijft brieven van troost en cabaretier Saeed Siyad praat over de kracht van humor. Aan tafel: Gershwin Bonevacia (stadsdichter Amsterdam), Nazmiye Oral (actrice) en Saeed Siyad (cabaretier).

Thuisonderwijs. Kinderen uit kwetsbare gezinnen lopen door het verplicht thuisonderwijs in deze crisis grote achterstanden op. Vroeger had Darine el Houfi bijles nodig, tegenwoordig geeft hij hulp met zijn stichting Leren voor de Toekomst. Hij maakt zich grote zorgen. Onze verslaggever Noureddine Alterch spreekt met Darine el Houfi (huiswerkbegeleider).

In deze uitzending van De Nieuwe Maan was Nazmiye Oral te gast. De presentatie was in handen van Ajouad El Miloudi. Deze uitzending van het programma De Nieuwe Maan werd uitgezonden op vrijdag 3 april door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie