Uitzending
De leugen regeert - Aflevering 1

Aflevering 1

De leugen regeert

21-9-2007

| 2166 x bekeken | 0 reacties
8
Onder anderen de algemeen secretaris van de SP, Hans van Heijningen, is te gast. De SP ligt de laatste maanden onder vuur en er verschijnen steeds vaker kritische artikelen in diverse kranten. Van Heijningen ergert zich in het bijzonder aan de Volkskrant die in zijn ogen foutief berichtte over de SP-ers die een wachtgeldregeling zouden hebben en over fiscale voordeeltjes die de SP zou halen. De klap op de vuurpijl was een artikel in de Telegraaf waarin een ex-minnares van Harry van Bommel alles mocht zeggen over diens seksleven. Tot op heden was de Nederlandse pers erg terughoudend om in het privéleven van politici te duiken. Maar blijft dat zo?

Reportage over Madeleine McCann, het in Portugal verdwenen Engelse meisje. Toen er aanwijzingen kwamen dat de ouders mogelijkerwijs niet zo onschuldig zijn als ze doen voorkomen, kozen de Engelse kranten onmiddellijk partij: 'De McCann's zijn onschuldig'. Is het typisch Engels om stelling te nemen in een verdwijningzaak, of zien we dat in Nederland ook?

De familie Kuipers is verontwaardigd omdat een gemanipuleerde familiefoto van hen plots in De Wereld Draait Door te zien was. Peter Kuiper had het hoofd van Willem Holleeder en zijn broer Henk was veranderd in John Mieremet. De familie was not amused en diende een klacht in bij de politie.

Zoals altijd is er Francisco van Jole met zijn column en in de Mediaraad zitten Cisca Dresselhuys (hoofdredactrice van Opzij) en Carel Kuyl (hoofdredacteur van NOVA).

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert met de titel Aflevering 1 is uitgezonden op vrijdag 21 september door de VARA en de NOT. Te gast waren Cisca Dresselhuys, Francisco van Jole, Carel Kuyl en Hans van Heijningen. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie