Uitzending
De leugen regeert - 12-10-2007

12-10-2007

De leugen regeert

1843 x bekeken | 0 reacties
6
Poolse werknemers komen steeds vaker negatief in het nieuws. Gerhof Rouwes, directeur van de Vereniging voor Internationale Arbeiders, is te gast omdat hij zich ergert aan het nieuws. Volgens hem komen alleen incidenten uitgebreid in het nieuws en hij pleit ervoor ook de positieve kant van Poolse arbeiders te tonen.

Gisteren werd bekend dat Alexander von Schmid, journalist van gratis dagblad De Pers, teksten over ethische kwesties overschijft uit de New York Times. Hij is te gast om te vertellen dat dit helemaal niet zo erg is.

Een gesprek met Erik van Wijngaarden. Hij is chef Communicatie bij het politiekorps Holland Midden. De afdeling publiceert een blad met daarin verhalen over het werk. Zo verscheen er ook een stuk over de beloning die Van Wijngaarden kreeg, omdat hij een al afgetreden collega had weten over te halen weer toe te treden tot het korps. Het AD Groene Hart schreef daar een stuk over, maar het politiekorps Holland Midden was hier niet blij mee. Zeker niet omdat naar aanleiding hiervan in het AD een column verscheen waarin flink tekeer werd gegaan over de bonus.

Reportage over de claimcultuur van de Publieke Omroep. Het RTL Nieuws ergert zich hieraan. Als zij een politieke gast willen uitnodigen, komt het vaak voor dat NOVA deze gast al geclaimd heeft.

In de Mediaraad zitten: Bernard Handelburg, van BNR Radio en Elsbeth Gruteke, presentatrice van het EO-programma De Ochtenden.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 12 oktober door de VARA en de EO. Te gast waren Elsbeth Gruteke en Bernard Handelburg. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie