Uitzending
De leugen regeert - 2-11-2007

2-11-2007

De leugen regeert

2493 x bekeken | 0 reacties
6
Verpleegkundige Lucia de B. werd veroordeeld tot levenslang en TBS naar aanleiding van de moord op een aantal mensen. Maar hoe sterk was de bewijsvoering? Afgelopen maandag verscheen daarover een rapport van de Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken. Deze commissie kwam tot de conclusie dat de zaak tegen Lucia de B. zou moeten worden herzien. De leugen blikt terug met onder meer ziekenhuisarts Metta de Noo. Zij uitte in 2005 al haar twijfels over de gang van zaken en de bewijsvoering van het Openbaar Ministerie. Bovendien, zo luidt hun stelling, heeft een groot aantal media kritiekloos de redeneringen van het OM gevolgd terwijl allerlei kanttekeningen en vragen beslist op hun plaats waren geweest.

Volgende week vrijdag is er een grote actie rondom Darfur op Nederland 2 die wordt gepresenteerd door Aart Zeeman (Netwerk). Hij vindt dat er veel te weinig journalistieke aandacht is voor dit gruwelijke conflict. Maar waarom gaan er zo weinig journalisten naar Darfur? Kunnen journalisten er wel op een normale manier hun werk doen? Aart Zeeman en Rik Konijnenbelt (RTL) gaan met elkaar is discussie.

Toen recent in Amsterdam een meisje onder de tram kwam en haar iPod tussen de rails werd gevonden, suggereerde Het Parool dat het ongeluk was gebeurd omdat het meisje al fietsend naar haar iPod luisterde. Maar hoe zeker is dat? De zus van het verongelukte meisje plaatst een aantal kanttekeningen.

Francisco van Jole buigt zich in zijn column over geïnterviewden die het tijdens een vraaggesprek voor gezien houden en boos opstappen.

De Mediaraad wordt dit keer gevormd door Conny Mus (RTL) en Astrid Kersseboom (NOS).

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 2 november door de VARA. Te gast waren Aart Zeeman, Astrid Kersseboom, Conny Mus, Francisco van Jole en Metta de Noo. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie