Uitzending
De leugen regeert - 9-3-2007

9-3-2007

De leugen regeert

2170 x bekeken | 1 reacties
6
Radar, het consumentenprogramma van de TROS, plaatste deze week vraagtekens bij het gebruik van cholesterolverlagende medicijnen. Aan het woord kwam onder meer Uffe Ravnskov uit Denemarken. Hij beweert dat de relatie tussen verhoogd cholesterol en het risico op hart- en vaatziekten helemaal niet is aangetoond. Te veel mensen zouden onnodig cholesterolverlagende medicijnen slikken. Maar volgens wetenschapper Martijn Katan (hoogleraar voedingsleer aan de VU) is Ravnskov een querulant. Katan vindt de uitzending van Radar gevaarlijk en tendentieus en ook het Nederlands Huisartsen Genootschap en de Hartstichting zijn boos. Martijn Katan en Marjolein de Booys (van de Stichting Hoofd, Hart en Vaten, een samenwerkingsverband van de zeven hart- en vaatpatiŽntenverenigingen) zijn te gast.

37 jaar lang ging de minister-president na afloop van de ministerraad altijd naar Nieuwspoort om er vragen van de parlementaire pers te beantwoorden. Maar de Rijksvoorlichtingsdienst krijgt meer controle op de persconferenties van premier Balkenende. Hij ontvangt de pers voortaan op het ministerie van Algemene Zaken. Parlementair journalisten plaatsen kanttekeningen bij de versteviging van de greep van de RVD.

In de Mediaraad zitten deze week Roelof Hemmen (RTL Nieuws) en Margriet Brandsma (correspondent NOS-Journaal in Berlijn).

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 9 maart door de VARA en de TROS. Te gast waren Margriet Brandsma, Martijn Katan en Roelof Hemmen. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie