Uitzending
De leugen regeert - 23-3-2007

23-3-2007

De leugen regeert

2264 x bekeken | 0 reacties
6
Aandacht voor de wijze waarop de media aandacht besteden aan de klimaatverandering. Volgens Ab Pilgram, oud politiek redacteur van de NOS die sinds 1992 het klimaatdebat volgde, en Martijn van Calmthout, chef wetenschap van de Volkskrant zijn de media (mede)verantwoordelijk voor de verwarring over klimaatverandering. Lezers en kijkers krijgen te veel het idee dat het door de mens veroorzaakte broeikaseffect geen feit is maar een mening. Worden klimaatsceptici door journalisten te vaak te serieus genomen of is dat juist goed? Pilgram en Van Calmthout gaan in gesprek met Felix Meurders.

Afgelopen zondag gaf Dolly Parton een concert in Zwolle. Maar zong ze nu wel of niet echt? Hebben de popjournalisten hun werk wel goed gedaan? Menno Pot, popjournalist van de Volkskrant, en Peter van Brummelen, redacteur van Het Parool, zijn te gast.

De column van Francisco van Jole gaat dit keer over: A. Opinieonderzoeken. B. Enquetes. C. Peilingen. U mag kiezen!

In de Mediaraad zitten Frits Wester, parlementair verslaggever van het RTL Nieuws en Karel van de Graaf, presentator bij de AVRO.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 23 maart door de VARA en de AVRO. Te gast waren Frits Wester, Francisco van Jole, Karel van de Graaf en Menno Pot. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie