Uitzending
De leugen regeert - 2-2-2007

2-2-2007

De leugen regeert

1429 x bekeken | 0 reacties
6
In november vorig jaar publiceerde De Volkskrant een verhaal over (vermeende) martelingen door Nederlandse militairen in Irak. Het verhaal kreeg een lang staartje in allerlei andere media en er werd ook een discussie gevoerd over de vraag of de informatie al dan niet was gelekt om de verkiezingsuitslag te be´nvloeden. Vorige week bepleitte minister Kamp een onderzoek naar de totstandkoming van de publicatie in de Volkskrant. Joop Veen, directeur Voorlichting en Communicatie bij het ministerie van Defensie zit aan tafel bij Felix Meurders en blikt terug.

Ook in november verdronken twintig paarden in het Friese Marrum. De pers gaf de eigenaar van de dieren, boer Lootsma, meteen de schuld. Deze week werd bekend dat het Openbaar Ministerie hem niet gaat vervolgen en Lootsma is te gast.

De waarheid in het interview is deze week het onderwerp van de gesproken column van Francisco van Jole.

In de Mediaraad zitten EO's Andries Knevel en misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 2 februari door de VARA en de EO. Te gast waren Peter R. de Vries, Andries Knevel en Francisco van Jole. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie