Uitzending
De leugen regeert - 9-2-2007

9-2-2007

De leugen regeert

1517 x bekeken | 0 reacties
6
Een gesprek met Jan van Dijk over de opvallende resultaten van zijn onderzoek. De Tilburgse hoogleraar Victimologie heeft, in opdracht van de Europese Commissie, onderzoek gedaan naar criminaliteit in Nederland en andere lidstaten van de Europese Unie. Hieruit is gebleken dat geweldpleging in Nederland ruim boven het EU-gemiddelde ligt.

In het LLiNK-programma Aanpakken en wegwezen worden twee pas afgestudeerde artsen gevolgd gedurende hun reis naar Afrika. Zo bezochten ze ook een ziekenhuis in Malawi. Medisch directeur van dit ziekenhuis, Roland van de Ven, en hoofd van het AMC, Pieter van Tiel, zijn zeer kritisch over hoe het ziekenhuis in het LLiNK-programma in beeld is gebracht. Ze noemen het medisch toerisme. Namens LLiNK reageert Rien Vrijenhoek.

Francisco van Jole met een column over het AD-flimpje waarop te zien is hoe een 25-jarige Hagenaar door een steekpartij om het leven komt.

In de mediaraad zitten RTL-Nederland directeur, Fons van Westerloo en adjunct hoofdredacteur van het Financieel Dagblad, Giselle van Cann.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 9 februari door de VARA en LLINK. Te gast waren Fons van Westerloo, Francisco van Jole en Jan van Dijk. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie