Uitzending
De leugen regeert - 7-12-2007

7-12-2007

De leugen regeert

1289 x bekeken | 0 reacties
7
De Volkskrant ging diep door het stof. Vorig jaar werd vlak voor de verkiezingen een artikel gepubliceerd met de titel Nederlanders martelen Irakezen. Het artikel gaf enorme opschudding. Maar van meet af aan werden de genoemde feiten ook betwist. Allengs bleek dat er geen sprake van martelen was. Het artikel was een zeperd. Daarop besloot de Volkskrant tot een kritisch zelfonderzoek door twee onafhankelijke buitenstaanders, journalist john-jansen-van-galen" class=dossierlink>John Jansen van Galen en advocaat Germ Kemper. Volgens hen mist de beschuldiging uit het artikel echter feitelijke grondslag en is zij gebaseerd op één anonieme bron. Deze week publiceerde De Volkskrant de uitslag van het onderzoek. Hoofdredacteur Pieter Broertjes legt uit.

Een reportage uit Suriname. Naar aanleiding van een uitzending van NOVA over de decembermoorden, ontstond er ophef in Suriname. De twee getuigen uit de NOVA-uitzending zouden onbetrouwbaar zijn, en niet in het dossier voorkomen. Carel Kuijl, hoofdredacteur Nova, reageert op de beschuldigingen.

Freelance journaliste Helena Heylen liet Tom Boonen onder valse voorwendselen zijn verhaal vertellen over zijn zestienjarige vriendin. Zij deed zich voor als een journaliste van Humo, terwijl Tom Boonen het artikel in Het Laatste Nieuws zag staan, een krant waaraan hij absoluut nooit interviews geeft...

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 7 december door de VARA. Te gast was Pieter Broertjes. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie