Uitzending
De leugen regeert - 1-2-2008

1-2-2008

De leugen regeert

1624 x bekeken | 0 reacties
7
Amerikaande verkiezingen
Hans Veldman stelt dat de Nederlanders elke vier jaar weer verrast zijn als een Republikein de verkiezingen in Amerika wint, terwijl dat de laatste 40 jaar toch niet ongebruikelijk is. De econoom en historicus vindt dat de Nederlandse media de lezers en kijkers onjuist informeren omdat de berichtgeving zich vooral op democraten en democratische onderwerpen richten. Een debat over de vraag of wij wel een goed beeld van Amerika krijgen, met Jan Tromp, oud-correspondent in Amerika voor de Volkskrant, Charles Groenhuijsen, voormalig Amerika-correspondent voor de NOS, en Amerika-deskundige Hans Veldman.

Hypotheekcrisis in de VS
Op 24 januari liet Netwerk de gevolgen zien van de hypotheekcrisis in de VS. De suggestie werd gewekt dat dat in Nederland ook zou kunnen gebeuren. Maar de argumenten klopten niet, aldus Hans André de la Porte, woordvoerder van Vereniging Eigen Huis. Een debat.

Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren
Een reconstructie van waarom de woorden 'de leugen regeert' van onze koningin Beatrix, uitgesproken tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren op 29 november 1999, wel in het NRC belandden, maar niet in de Volkskrant. Een filmpje met de drie journalisten die de uitspraak van Beatrix hoorden, Pieter Broertjes, hoofdredacteur Volkskrant, Hans Nijenhuis, toen nog journalist bij de NRC, en Frénk van der Linden, freelance journalist.

Een reportage over fotomanipulatie
Afgelopen zaterdag ging de Telegraaf voor het eerst wel erg ver met de fotomanipulatie. In de kale witte muur, waarvoor twee heren gefotografeerd werden, is een niet bestaand schilderij van Nina Brink gefotoshopt.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 1 februari door de VARA. Te gast waren Charles Groenhuijsen, Frénk van der Linden, Jan Tromp, Hans Veldman, Pieter Broertjes en Hans Nijenhuis. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie