Uitzending
De leugen regeert - 25-1-2008

25-1-2008

De leugen regeert

1476 x bekeken | 0 reacties
6
De beurskrach
De beurskrach; hoogleraar Arjo Klamer is van mening dat de verslaggeving over de beurscrisis bijzonder overdreven is. Op lange termijn is de beurs gemiddeld stabiel en de media fokken de mensen op door hun manier van berichtgeving. Willem Middelkoop, financieel journalist bij RTL-Z, vindt dit onzin. Deze beurskrach is groot nieuws. Een debat.

Hofstadgroep
Wie aan de Hofstadgroep denkt, denkt over het algemeen aan een terreurgroep. Het Hof heeft de Hofstadgroep echter woensdag vrijgesproken van het lidmaatschap van een terroristische organisatie. De advocaten Plasman en Nooitgedagt zijn hier niet verbaasd over. Zij vinden dat de media in belangrijke mate hebben bijgedragen aan deze beeldvorming, die bovendien niet altijd genuanceerd was. De journalistiek reageert op dit verwijt.

In de Mediaraad zitten: Ton van Dijk, freelance journalist en Aart Zeeman, presentator van het NCRV-programma Netwerk.

Francisco van Jole maakt zich deze week druk over staatspropaganda. Deze week werd bekend dat minister Plasterk een onderzoek wil naar de regels met betrekking tot sponsoring door de overheid van bepaalde tv-programma's. De conclusie van Francisco over dit onderwerp is opmerkelijk.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 25 januari door de VARA en de NCRV. Te gast waren Aart Zeeman, Francisco van Jole, Ton van Dijk, Willem Middelkoop en Arjo Klamer. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie