Uitzending
Buitenhof - Versplinterd Nederland

Versplinterd Nederland

Buitenhof

13-6-2010

| 2807 x bekeken | 0 reacties
7
Rotterdamse lessen
In Buitenhof Professor Rinus van Schendelen. De Rotterdamse politicoloog weet als geen ander hoe nieuwe partijen en bewegingen met de gevestigde politiek aan de praat te krijgen. In 2002 smeedde hij een coalitie van Leefbaar Rotterdam en andere partijen waardoor voor het eerst na de oorlog de macht van de PvdA gebroken werd en er een nieuw college kwam, met aan het hoofd VVD-voorzitter en toenmalig burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten.

Versplinterd Nederland
Hoe moeten we het politieke landschap na 9 juni duiden? Commentatoren spreken van versplintering en een onmogelijke formatie. Maar betekent de forse winst van de PVV en mogelijke regeringsdeelname ervan echt een aardverschuiving in de Nederlandse politiek? En hoe komt het dat de traditionele middenpartijen het maatschappelijke ongenoegen toch weer onderschat lijken te hebben? Een beschouwing met columnist en filosoof Rob Wijnberg, jurist en historicus Thierry Baudet en filosoof Jaffe Vink.

In deze uitzending van Buitenhof waren Jaffe Vink, Rinus van Schendelen, Rob Wijnberg en Thierry Baudet te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Pieter Jan Hagens en Marcia Luyten. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Versplinterd Nederland werd uitgezonden op zondag 13 juni door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie