Uitzending
Buitenhof - Mark Rutte & de rol van de NAVO

Mark Rutte & de rol van de NAVO

Buitenhof

23-5-2010

| 2435 x bekeken | 0 reacties
7
De lijsttrekker uitgedaagd: Mark Rutte
De cijfers zijn doorgerekend. Het CPB heeft zijn werk gedaan en alle partijen kraaien victorie over het eigen verkiezingsprogramma. Maar welke keuzen liggen er achter de rekensommen? In Buitenhof wordt in aanloop naar de verkiezingen wekelijks de lijsttrekker van een politieke partij door een onafhankelijk denker aan de tand gevoeld over de inhoud.
Komende zondag is Anil Ramdas de uitdager van Mark Rutte, partijleider van de VVD. Inzet is dat andere grote thema naast de economie: de integratie. Hoe coherent zijn de voorstellen van de VVD om de integratie in Nederland te bevorderen?

De nieuwe taken van de NAVO
Jeroen van der Veer, de voormalige topman van Shell, werkte de afgelopen tijd als vice- voorzitter van een groep van experts (onder leiding van Madeleine Albright) aan een nieuw strategisch concept van de NAVO. Een conclusie is helder: de organisatie moet niet optreden als politie-agent van de wereld. Maar wat zijn de prioriteiten van de NAVO dan wel de komende tien jaar? Van der Veer gaat in debat met SP-Kamerlid Harry van Bommel.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Mark Rutte & de rol van de NAVO is uitgezonden op zondag 23 mei door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Anil Ramdas, Harry van Bommel, Jeroen van der Veer en Mark Rutte.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee