Uitzending
Buitenhof - Herman Wijffels & transatlantisch populisme

Herman Wijffels & transatlantisch populisme

Buitenhof

19-9-2010

| 2243 x bekeken | 0 reacties
7
Herman Wijffels en de hapering van het politieke bestel
In Buitenhof een interview met oud-informateur Herman Wijffels over het CDA en de erosie van het politieke stelsel. Wijffels geeft een analyse waarom het partijpolitieke systeem aan het wankelen is, waarom het hapert. Wijffels - in de jarení80 nog een van de ideologen van het CDA-, legt zijn partij langs de meetlat. Het CDA staat nu op een kruispunt. Wordt de partij een conservatieve partij of blijft het een brede middenpartij. En hoe gaat het CDA zichzelf heruitvinden.

De opmars van het populisme
Een vrouw die masturbatie veroordeelt als vreemdgaan werd onverwachts de Republikeinse kandidaat voor de staat Delaware. Met steun van Sarah Palin en de politieke beweging van de Tea Party werd de top van de Republikeinse partij in de VS compleet overrompeld.In de Zweden komen na de verkiezingen van zondag zeer waarschijnlijk de Zweedse Democraten voor het eerst in het parlement. Zij keren zich op luide toon tegen migranten en de Islam. In Duitsland wordt een sterk op de PVV lijkende partij Die Freiheit opgericht. Welk verband is er tussen de actuele politieke situatie in de VS en die in Europa? Is er sprake van een internationale tendens? In Buitenhof een gesprek over de overeenkomsten en verschillen tussen populistische politieke bewegingen in de Westerse wereld. Met historicus James Kennedy en politicologe Sarah de Lange.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Herman Wijffels & transatlantisch populisme is uitgezonden op zondag 19 september door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Herman Wijffels en James Kennedy.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee