Uitzending
Buitenhof - Pensioenfondsen & Oppositiebanken

Pensioenfondsen & Oppositiebanken

Buitenhof

12-9-2010

| 1865 x bekeken | 0 reacties
5
Pensioenen in vrije val
Vijf grote pensioenfondsen luidden vrijdag de noodklok. De oudedagsvoorziening komt in gevaar als er niet drastisch iets verandert. Ons stelsel - ooit geroemd als één van de beste in de wereld - blijkt opeens kwetsbaar. Wat is daarvan de oorzaak? En is herstel bij de fondsen überhaupt nog wel mogelijk? In Buitenhof een analyse van Casper van Ewijk, adjunct-directeur van het Centraal Plan Bureau, Theo Kocken, bestuursvoorzitter van adviespensioenbureau Cardano en Martin Pikaart, voorzitter van AVV(Alternatief voor Vakbond).

Buitenspel
Maandag komt Tjeenk Willink, informateur nummer zes, met zijn advies. Nu Rutte, Verhagen en Wilders toch weer samen optrekken, lijkt het door GroenLinks zo gewenste PaarsPlus er definitief niet te komen. Weer lonken de oppositiebankjes voor die partij. In Buitenhof Femke Halsema over haar politieke koers tijdens deze formatie. Over de vraag of Nederland een nieuw twee stromenland wordt van rechts versus links. En hoe oppositie te voeren tegen een rechtse coalitie als linkse samenwerking niet van harte gaat.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Pensioenfondsen & Oppositiebanken is uitgezonden op zondag 12 september door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Femke Halsema, Casper van Ewijk, Theo Kocken en Martin Pikaart.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee