Uitzending
Buitenhof - De Jeugdzorg, GroKo & Armoede

De Jeugdzorg, GroKo & Armoede

Buitenhof

15-12-2013

| 1602 x bekeken | 3 reacties
7
Armoede in Nederland
Meer dan één miljoen Nederlanders leven in armoede, onder hen 384.000 kinderen. Een op de drie armen is onder de achttien jaar. Hoe kon dit gebeuren in een land dat op zich goede basisvoorzieningen heeft? Een analyse over de vele gezichten van armoede met Frank de Grave (Eerste Kamerlid VVD, oud-staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, oud-wethouder Amsterdam), Eva Scholte (directeur Humanitas) en Godfried Engbersen (hoogleraar sociologie gespecialiseerd in armoedebeleid).

Bureau Jeugdzorg in opspraak
De jeugdzorg blijft een zorgenkind in Nederland. Afgelopen week concludeerde de Kinderombudsman in een rapport dat er door Bureau Jeugdzorg regelmatig fouten worden gemaakt in hun rapportage over gezinnen. Bureau Jeugdzorgmedewerkers staan onder te grote druk, missen vaardigheden en reflecteren te weinig op hun keuzes. In Buitenhof Jan-Dirk Sprokkereef, de vicevoorzitter van Bureau Jeugdzorg,

GroKo
De Groko: de grosse Koalition: die tussen Angela Merkel en de SPD. Een grote meerderheid van de SPD-leden heeft ja gezegd, zo is zaterdagmiddag duidelijk geworden. Zondag geeft de partij om 1300 uur een persconferentie met een toelichting. Een spannend Duits weekeinde geduid door René Cuperus, SPD watcher voor de Partij van de Arbeid en medewerker van de Wiardi Beckman Stichting.

In deze uitzending van Buitenhof waren Frank de Grave en René Cuperus te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel De Jeugdzorg, GroKo & Armoede werd uitgezonden op zondag 15 december door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie