Uitzending
Buitenhof - De Europeaan & Wouter Koolmees

De Europeaan & Wouter Koolmees

Buitenhof

20-5-2012

| 1301 x bekeken | 0 reacties
3
Europa door Europa
Zondag in Buitenhof: een gesprek over de beleving van de eurocrisis uit Angelsaksisch, Spaans, Grieks en Duits perspectief. Hoe kijkt men daar aan tegen de eurocrisis, de bezuinigingsmaatregelen, en de dreigende exit van Griekenland? Krijgt Brussel de schuld van de bezuinigingen, of kijkt men kritisch in de spiegel? Te gast zijn Financial-Times correspondent Matt Steinglass, Rotterdams-Madrileense advocaat Eliseo de la Fuente, Miltiadis Gkouzouris, Nederlands-Griekse bedrijfseconoom uit Athene, en Annette Birschel, correspondente voor diverse Duitse media.

Wouter Koolmees
Hij wordt één van de belangrijkste architecten van het Lente- of Kunduzakkoord genoemd, zo niet de belangrijkste: Tweede Kamerlid Wouter Koolmees, financieel woordvoerder van D66. Wie verwacht dat hij nu tevreden is, komt bedrogen uit. Want volgens Koolmees vormt dit akkoord pas het begin en zijn meer hervormingen noodzakelijk. Ook als het pijn doet. In Buitenhof een gesprek over verdere offers die wij de komende jaren zullen moeten brengen. En over de vraag of het lange termijn perspectief van Europa dat soort offers eigenlijk wel rechtvaardigt.

In deze uitzending van Buitenhof was Annette Birschel te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel De Europeaan & Wouter Koolmees werd uitgezonden op zondag 20 mei door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie