Uitzending
Buitenhof - De Decembermoorden & De Grenzeloze Generatie

De Decembermoorden & De Grenzeloze Generatie

Buitenhof

8-4-2012

| 1176 x bekeken | 0 reacties
6
Amnestie voor ‘bevel’ Bouterse
Gaan de daders van de Decembermoorden vrijuit? Die vraag ligt op tafel nu in Suriname de wet is aangenomen en ondertekend. Wat betekent deze amnestie voor de toekomst van Suriname? In Buitenhof amnestiewet daarover dichter en forensisch psychiater Antoine de Kom, kleinzoon van de beroemde nationalist en verzetsheld Anton de Kom.

De grenzeloze generatie
Pensioenen, onderwijs, arbeidsmarkt, woningmarkt, zorg – jongeren constateren steeds luider dat ze het op deze terreinen minder zullen krijgen dan hun ouders, de babyboomers. Toch komen ze niet collectief politiek in opstand, althans niet binnen de bestaande instituties. In Buitenhof een debat over oorzaken en consequenties met o.a. Sywert van Lienden, student en publicist, Frits Spangenberg, auteur van De grenzeloze generatie en directeur van Motivaction, schrijfster Franca Treur en Lennart Booij, voormalig leider van Niet Nix.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel De Decembermoorden & De Grenzeloze Generatie is uitgezonden op zondag 8 april door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Antoine de Kom, Lennart Booij en Sywert van Lienden.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie