Uitzending
Buitenhof - De PvdA & de Hoge Raad

De PvdA & de Hoge Raad

Buitenhof

29-4-2012

| 1473 x bekeken | 0 reacties
5
De Partij van de Arbeid
Een week geleden mislukte het Catshuisoverleg, maar de gelegenheidscoalitie van VVD-CDA-D66-GroenLinks en Christen Unie zorgde er in 48 uur voor dat er toch een begroting naar Brussel kan. Grote afwezige bij dit akkoord is de PvdA.
Over de positie van die partij een debat met vier PvdA’ers: voormalig minister Hedy d’Ancona, econoom Rick van der Ploeg, Paul Depla oud-voorzitter Programcommissie en politicoloog Jouke de Vries

De Hoge Raad en de Tweede Wereldoorlog
Welke lessen kunnen wij nu, bijna 70 jaar later, nog ontlenen aan het handelen – of gebrek aan handelen – van de Hoge Raad tijdens de oorlog?
Volgens veel critici bogen onze hoge rechters tijdens de Tweede Wereldoorlog diep voor de Duitse bezetter. Hoe heeft dat zo ver kunnen komen en hoe groot is het risico dat de geschiedenis zich herhaalt. Een tweegesprek tussen Mr. Geert Corstens, president van de Hoge Raad, en Corjo Jansen, hoogleraar rechtsgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel De PvdA & de Hoge Raad is uitgezonden op zondag 29 april door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Corjo Jansen, Jouke de Vries, Paul Depla en Rick van der Ploeg.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie