Pim Fortuyn, het CDA & de Organenhandel
6-5-2012
| 1865 x bekeken | 0 reacties
Pim Fortuyn:10 jaar na de moord
Exact tien jaar nadat Fortuyn op het Mediapark in Hilversum werd vermoord, in Buitenhof een interview met Ronald Sørensen: geestverwant en bondgenoot van het eerste uur. Sørensen is de oprichter van Leefbaar Rotterdam en haalde Fortuyn als lijsttrekker naar die partij. Met Leefbaar Rotterdam beleefde Pim Fortuyn zijn grote politieke doorbraak: 17 zetels aan de Coolsingel.
Het CDA op campagne
Maandag maakt het partijbestuur van het CDA bekend welke kandidaten om het lijsttrekkerschap van het CDA mogen strijden. Er hebben zich al zes gemeld en de verkiezingscampagnes zijn in de media al begonnen. In Buitenhof CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom over de vraag wat er straks te kiezen valt en waarom het CDA zo snel afstand lijkt te nemen van de samenwerking met de PVV.
Hypocrisie rondom handel in lichaamsmateriaal
Er is niet alleen een groot tekort aan organen voor transplantaties, maar ook aan allerlei andere lichaamsmaterialen ten bate van medisch onderzoek en de farmaceutische industrie. Deze schaarste leidt volgens Marcel Canoy (hoogleraar Zorgeconomie aan de Universiteit van Tilburg en hoofdeconoom bij Ecorys) tot een merkwaardige praktijk: betalen voor een nier in Nederland mag niet, maar eentje kopen in het buitenland wel. Zwarte handel en misdaad profiteren.
Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Pim Fortuyn, het CDA & de Organenhandel is uitgezonden op zondag 6 mei door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Marcel Canoy, Ronald Sorensen en Ruth Peetoom.