Uitzending
Buitenhof - Ahmed Aboutaleb, Studentenverzet & Dichter des Vaderlands over Gronings gas
Buitenhof - Ahmed Aboutaleb, Studentenverzet & Dichter des Vaderlands over Gronings gas

Ahmed Aboutaleb, Studentenverzet & Dichter des Vaderlands over Gronings gas

Buitenhof

1-3-2015

| 1649 x bekeken | 0 reacties
5
Ahmed Aboutaleb
Bijzondere tijden zijn het voor de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Vorige maand was hij te gast in het Witte Huis, afgelopen week was hij in de Kuip bij Feyenoord-AS Roma waar de wedstrijd werd stil gelegd. Wat drijft Aboutaleb? Waarom neemt hij zo krachtig stelling tegen extremistische moslims? Aboutaleb over de Rotterdamse aanpak van jihadisme en voetbalvandalisme.

Studentenverzet
Wat is er aan de hand op de Nederlandse universiteiten? Ontevreden studenten en docenten bezetten nog steeds het Maagdenhuis in Amsterdam en lijken hun acties alleen maar uit te breiden. De roep klinkt nu om landelijk verzet. De eisen: weg met de bezuinigingen. Weg met het rendement denken. En meer inspraak van studenten en medewerkers op het beleid van de universiteit. Hebben de bezetters een punt? Zondag in Buitenhof een debat tussen twee studenten en twee onderwijswoordvoerders uit de Tweede Kamer. Hoofdrolspeler in de bezettingen en voorzitter van de Facultaire Studentenraad Geesteswetenschappen Gunnar de Haan en Anna Grebenchtchikova, van CNV Jongeren. Zij gaan de discussie aan met Jasper van Dijk van de SP en Paul van Meenen van D66.

Dichter des Vaderlands over Gronings gas
Aan de vooravond van het grote Kamerdebat over de gaswinning in Groningen onze dichter des vaderlands Anne Vegter, die haar roots in Groningen heeft.

In deze uitzending van Buitenhof waren Ahmed Aboutaleb, Anne Vegter en Jasper van Dijk te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Ahmed Aboutaleb, Studentenverzet & Dichter des Vaderlands over Gronings gas werd uitgezonden op zondag 1 maart door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie