Uitzending
Buitenhof - Sybrand Buma, Roger van Boxtel en Euthanasie bij een gevangene
Buitenhof - Sybrand Buma, Roger van Boxtel en Euthanasie bij een gevangene

Sybrand Buma, Roger van Boxtel en Euthanasie bij een gevangene

Buitenhof

1-2-2015

| 1357 x bekeken | 0 reacties
4
Sybrand Buma
De AIVD: bij 7 fractieleiders van de oppositie bestaan grote zorgen over de inzetbaarheid en capaciteit bij de inlichtingendienst. Daarom stelden ze deze week hierover schriftelijke vragen aan premier Rutte. Doet het kabinet niet veel te nonchalant? Zijn de diensten voldoende uitgerust, heeft de politie niet teveel taken met te weinig middelen en te weinig mensen. Premier Rutte sprak opnieuw geruststellende woorden. Is daarmee de kous af? In Buitenhof de fractieleider van het CDA Sybrand Buma.

Roger van Boxtel
Jarenlang was hij een van de prominente voormannen van D66. Binnenkort treedt hij terug als topman van zorgverzekeraar Menzis en stopt hij ook met het Eerste Kamerlidmaatschap. Hoe moet het verder met zorg van mensen met een kleine beurs.

Een gesprek over de problemen in de zorg en D66.

Euthanasie bij een gevangene
Het zou een wereldprimeur zijn: de euthanasie voor de Belgische gevangene Frank Van Den Bleeken. De psychisch gestoorde gevangene moest vanwege moord en verkrachting levenslang zonder behandeling in de cel verblijven. Hij zit al 30 jaar in de gevangenis in Turnhout. Van Den Bleeken vond dat zijn leven uitzichtloos en ondragelijk was geworden. In 2010 vroeg hij euthanasie aan en begin januari zou het worden voltrokken. Maar het ging niet door. Over het hoe en waarom arts Marc Cosyns. Hij begeleidde Van Den Bleeken en zou de euthanasie ook uitvoeren.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Sybrand Buma, Roger van Boxtel en Euthanasie bij een gevangene werd uitgezonden op zondag 1 februari door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie