Uitzending
Buitenhof - Diederik Samsom over sociaaldemocratie en Geert Mak en Jonathan Holslag over Europa
Buitenhof - Diederik Samsom over sociaaldemocratie en Geert Mak en Jonathan Holslag over Europa

Diederik Samsom over sociaaldemocratie en Geert Mak en Jonathan Holslag over Europa

Buitenhof

8-2-2015

| 1463 x bekeken | 0 reacties
6
PvdA leider Diederik Samsom
Opnieuw glans geven aan de sociaaldemocratie, dat is wat Diederik Samsom wil. Dit weekend verklaarde hij de strijd te willen aanbinden met de groeiende ongelijkheid en de “onwrikbare kloof tussen arm en rijk”. Eén van de opmerkelijke oplossingen die Samsom ziet is het reeds op drie jarige leeftijd naar school sturen van kinderen.

Schrijver Geert Mak en de jonge Vlaamse denker Jonathan Holslag
Europa staat op scherp. Crisis in Griekenland, oorlog in Oekraïne. Europese leiders vliegen zenuwachtig van hoofdstad naar hoofdstad om de verschillende crises te bezweren. Te gast in Buitenhof twee overtuigde Europeanen: Geert Mak en Jonathan Holslag. Moeten we de Grieken nog een keer uit het slop helpen of juist niet? En hoe moeten we met de Russen omspringen om Oekraïne tot rust te brengen? Wat hebben deze twee crises met elkaar te maken en wat leert de geschiedenis ons om het op te lossen?

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Diederik Samsom over sociaaldemocratie en Geert Mak en Jonathan Holslag over Europa werd uitgezonden op zondag 8 februari door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie