Uitzending
Buitenhof - Halbe Zijlstra over gas en Grieken, Starink en Jacobovits over Oekraïne, Adriaan Geuze over leegstand in binnensteden

Halbe Zijlstra over gas en Grieken, Starink en Jacobovits over Oekraïne, Adriaan Geuze over leegstand in binnensteden

Buitenhof

15-2-2015

| 1676 x bekeken | 0 reacties
5
VVD voorman Halbe Zijlstra over gas en Grieken maar ook over vertrouwen en integriteit . Halbe Zijlstra is de man die het VVD geluid in de Tweede Kamer naar buiten moet brengen. Geen gemakkelijk karwei in een coalitie met de PvdA en aan de andere kant de PVV die het zijn partij voortdurend lastig maakt. Maar de Fries Zijlstra probeert er zich met liberale standpunten over Griekenland en de Gaswinning door heen te slaan. Deze week was er ook nog het akkefietje met de vreemde declaraties van VVD Tweede Kamerlid Verheijen. Zijlstra over de Griekse tragedie, liberale idealen en de harde werkelijkheid.

• En verder publicist Laura Starink en oud topdiplomaat Adriaan Jacobovits over instabiel Oekraïne waar het vechten in de afgelopen dagen volop doorging. Nu er vanaf zaterdagnacht een broos bestand van kracht is, krijgen we pas zicht op de grote problemen waar het land zich in bevindt. Wat is er nodig om van Oekraïne weer een normaal land te maken?

• Voorlopig lijkt V&D gered, maar meer grote Nederlandse winkelketens verkeren in financiële problemen. Mensen gaan niet meer naar de stad, maar winkelen op het internet. Dreigt er op termijn nog meer leegstand in de binnensteden? Is het erg dat grote winkels gaan verdwijnen of biedt het juist kansen om de binnensteden op een andere manier aantrekkelijk te maken? In Buitenhof een interview met gelauwerd stads- en landschapsarchitect Adriaan Geuze.

In deze uitzending van Buitenhof waren Adriaan Geuze en Halbe Zijlstra te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Halbe Zijlstra over gas en Grieken, Starink en Jacobovits over Oekraïne, Adriaan Geuze over leegstand in binnensteden werd uitgezonden op zondag 15 februari door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie