Uitzending
Buitenhof - Nieuwe voorzitter KNAW, Helse Tijden en Politici en Integriteit
Buitenhof - Nieuwe voorzitter KNAW, Helse Tijden en Politici en Integriteit

Nieuwe voorzitter KNAW, Helse Tijden en Politici en Integriteit

Buitenhof

8-3-2015

| 1103 x bekeken | 0 reacties
5
Nieuwe voorzitter KNAW
In Buitenhof José van Dijck, de nieuwe president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Van Dijck is een wereldberoemde mediawetenschapper én voormalig decaan van de faculteit Geesteswetenschappen van de UvA. Hoe kijkt zij aan tegen de Maagdenhuisbezetting en het protest dat aan haar oude faculteit begon? En waar gaat Van Dijck de komende jaren, als gezicht en geweten van de wetenschap, haar accent op leggen?

Helse tijden
Ilja Leonard Pfeijffer maakt samen met Tommy Wieringa en Gustaaf Peek een reeks voorstellingen over migratie: Helse tijden, The pursuit of happiness genaamd. Pfeijffer won in 2014 de Libris Literatuurprijs met de roman La Superba, waarin hij als westerse migrant in Genua Afrikaanse migranten ontmoet.

Politici en integriteit
Volgende week publiceert Vrij Nederland de jaarlijkse integriteits-index. Bart de Koning neemt een voorschot op de uitkomsten, gevolgd door een debat met GroenLinks senator Tof Thissen, JOVD voorzitter Tom Leijte en oud CDA wethouder en tegenwoordig fractievoorzitter van Maastrichtse Volkspartij Jan Hoen.

In deze uitzending van Buitenhof was Tof Thissen te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Nieuwe voorzitter KNAW, Helse Tijden en Politici en Integriteit werd uitgezonden op zondag 8 maart door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie