Uitzending
Buitenhof - Garry Kasparov en Minister Henk Kamp

Garry Kasparov en Minister Henk Kamp

Buitenhof

22-3-2015

| 1456 x bekeken | 0 reacties
5
Garry Kasparov
Garry Kasparov, de succesvolste schaker die de wereld ooit gekend heeft, voert al jaren actief oppositie tegen de politiek van Poetin. Onvermoeibaar strijdt hij voor democratie en mensenrechten in zijn vaderland. In 2007 werd hij bij demonstraties in Moskou meerdere keren opgepakt. Hij wil de ziel van Rusland redden en hoopt dat op een dag het andere Rusland het Kremlin zal besturen. Maar is Poetin wel echt bezig aan een eindspel of heeft hij pas de eerste zetten gedaan op weg naar de absolute macht? Kasparov denkt in Buitenhof tien zetten vooruit in wat ongetwijfeld een meeslepend gesprek zal worden.

Minister Henk Kamp
De PvdA en de VVD leden woensdag een forse electorale nederlaag. Het politieke speelveld in de Eerste Kamer is versnipperd. Het kabinet zal met nog meer partijen moeten onderhandelen. Een hels karwij. En dat net op het moment dat de economie weer wat gaat groeien. In Buitenhof een gesprek met Henk Kamp, minister van Economische Zaken, over economisch optimisme en politiek pessimisme.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Garry Kasparov en Minister Henk Kamp werd uitgezonden op zondag 22 maart door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie