Uitzending
Buitenhof - 14-5-2017

14-5-2017

Buitenhof

872 x bekeken | 0 reacties
4
Bas Heijne
Aanstaande donderdag ontvangt hij de P.C. Hooftprijs, de hoogste literaire onderscheiding van Nederland: Bas Heijne. Deze zondag is hij te gast bij Buitenhof voor een gesprek over Nederlandse idealen, columnist zijn in wat hij zelf een 'bezeten wereld' noemt, en de toon van het Nederlandse debat.

Groei van het schaduwonderwijs
De eindexamens zijn begonnen en daarmee barstte deze week ook de discussie los over het groeiende schaduwonderwijs aan leerlingen. Een debat tussen Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-Raad, de koepel van middelbare scholen, en Wieger Maris, directeur van bijscholingsinstituut Erasmus Education en docent.

De strijd om AkzoNobel
Het gevecht om AkzoNobel bereikte deze week een hoogtepunt. Een derde bod op het bedrijf door Amerikaans chemieconcern PPG werd afgeslagen. Wat is de toekomst van AkzoNobel? In Buitenhof: Paul Koster, directeur van de VEB en financieel journalist Jeroen Smit, auteur van De Prooi.

In deze uitzending van Buitenhof waren Bas Heijne, Jeroen Smit, Paul Koster en Paul Rosenmöller te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Pieter Jan Hagens en Marcia Luyten. Deze uitzending van het programma Buitenhof werd uitgezonden op zondag 14 mei door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie