Uitzending
Buitenhof - Gloria Wekker, Anne-Marie Spierings, Joan Veldhuizen, Fons d'Haens, Jan Edward Craanen, Seada Nourhussen

Gloria Wekker, Anne-Marie Spierings, Joan Veldhuizen, Fons d'Haens, Jan Edward Craanen, Seada Nourhussen

Buitenhof

23-4-2017

| 1024 x bekeken | 0 reacties
5
Institutioneel racisme
Deze week kreeg het debat over institutioneel racisme een nieuwe impuls na het verschijnen van het boek van actrice Anousha Nzume. Witte mensen moeten eens luisteren – én een dikkere huid kweken, klonk de boodschap. Waarom blijft het debat over racisme zó lastig te voeren? En wat zijn de stappen voorwaarts? In Buitenhof één van de grondleggers van het denken over racisme in Nederland: hoogleraar Gender en Etniciteit Gloria Wekker.

Megastallen en gezondheid
Joan Veldhuizen, wethouder van het Brabantse Bladel, stapte deze week op: de gezondheidsrisico's van nog meer vee in haar gemeente vond zij onacceptabel. Hoe gevaarlijk is de situatie? Moet de Brabantse veestapel krimpen? Een debat met Anne-Marie Spierings, gedeputeerde van de provincie Brabant (D66), Fons d'Haens, CDA-wethouder in Bladel en de opgestapte wethouder Joan Veldhuizen van de lokale partij Pro5.

Het verdriet van Argentinië
In het boek ‘Ooit hadden we een vaderland​. Het verdriet van Argentinië’ schetst oud ambassadeur Jan Edward Craanen de geschiedenis van het land. Een historie over de opkomst van het populisme en het terrorisme. Craanen was ambassadeur in Buenos Aires op het moment dat de verloving van prins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta bekend werd gemaakt. Klopt het beeld dat in Nederland over het land leeft wel?

De presentatie was in handen van Paul Witteman, Pieter Jan Hagens en Marcia Luyten. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Gloria Wekker, Anne-Marie Spierings, Joan Veldhuizen, Fons d'Haens, Jan Edward Craanen, Seada Nourhussen werd uitgezonden op zondag 23 april door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie