Uitzending
Buitenhof - 18-6-2017

18-6-2017

Buitenhof

886 x bekeken | 0 reacties
5
Sinds de verkiezing van Franse president Emmanuel Macron waait er een pro-Europese wind door Europa
De Frans-Duitse as lijkt zich met de dag te bestendigen en ook voorzitter Juncker van de Europese Commissie pleit voor meer monetaire en militaire integratie. Welke positie gaat Nederland innemen? In de uitzending: minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders.

Hoe moeten we omgaan met asielzoekers?
Na het 'nee' van Jesse Klaver en het klappen van de formatie deze week staat die vraag opnieuw centraal. Worden vluchtelingendeals zoals die met Turkije de standaard, en wat voor gevolgen gaat dat dan hebben? Een debat met hoogleraar migratierecht Thomas Spijkerboer, wiskundige en antropoloog Jan van de Beek en directeur Vluchtelingenwerk Dorine Manson.

Er is onrust in de Turkse en Marokkaanse gemeenschappen in Nederland
Turkse Nederlanders worden tegen elkaar opgezet, en hetzelfde gebeurt met Marokkaanse Nederlanders, die hier protesteren tegen de schending van de mensenrechten in het Rif-gebied. Intimidaties en bedreigingen zorgen voor spanningen in de gemeenschappen. Hoe moeten we hiermee omgaan? Journalist Mehmet Cerit heeft al jarenlang te maken met bedreigingen vanuit de Turks-Nederlandse gemeenschap en Turkije.

In deze uitzending van Buitenhof was Emmanuel Macron te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Pieter Jan Hagens en Marcia Luyten. Deze uitzending van het programma Buitenhof werd uitgezonden op zondag 18 juni door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie