Uitzending
Buitenhof - 21-5-2017

21-5-2017

Buitenhof

790 x bekeken | 0 reacties
5
Henk Kamp over formatie en overnames
Minister van Economische Zaken Henk Kamp springt in de bres voor bedrijven in nood. Elk Nederlands bedrijf dat door een overname wordt bedreigd, moet de bescherming van de overheid kunnen inroepen, stelt hij. Gaat dat het geplaagde AkzoNobel helpen? Uiteraard gaat het gesprek ook over de formatie.

Jan Terlouw
Jan Terlouw heeft als voormalig partijleider van D66 twee keer meegedaan aan formatieonderhandelingen. Hoe kijkt hij naar de vastgelopen formatie? Terlouw is sinds zijn pleidooi in DWDD om vertrouwen in elkaar te hebben en moraal terug te brengen in de politiek uitgegroeid tot het geweten van Nederland. Signaleert hij beweging in de samenleving?

Digitale onveiligheid
Het rapport van de Rekenkamer was deze week vernietigend: de overheid heeft haar digitale beveiliging nog altijd niet orde. En dat terwijl vorige week een massale cyberaanval talloze computersystemen platlegde, inclusief ziekenhuizen in Engeland en parkeergarages in Nederland. Hoe veilig zijn de gegevens van burgers bij de overheid? Daarover een gesprek met technologie- en privacy-expert Ancilla van de Leest.

De presentatie was in handen van Paul Witteman, Pieter Jan Hagens en Marcia Luyten. Deze uitzending van het programma Buitenhof werd uitgezonden op zondag 21 mei door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie