Uitzending
Adieu God - Jochem van Gelder

Jochem van Gelder

Adieu God

31-5-2014

| 1255 x bekeken | 0 reacties
6
In de eerste aflevering van deze nieuwe serie vertelt Jochem van Gelder over zijn jeugd met zijn katholieke vader. “Als kind wilde mijn vader Paus worden en hij zou nog een hele goede geweest zijn ook.” Juist zijn vaders herseninfarct was voor Van Gelder de reden om zijn laatste beetje geloof in God definitief te verliezen.

Jochems vader kreeg in 2005 een herseninfarct, waardoor hij vreselijk geleden heeft en niet meer kon spreken. De manier waarop hij zijn noodlot droeg, maakte indruk op Jochem. “Ik denk dat dat door zijn geloof kwam.” Voor Jochem was dat herseninfarct echter het moment waarop hij zijn laatste beetje geloof in God definitief verloor. “God, kom nou op, als er nou iemand is die altijd onvoorwaardelijk bijna je rechterhand was, en je laat hem dit gebeuren…” Na een paar stevige vloeken bedacht hij: “Ik ben boos op iemand die er niet is. Ik moet het zelf doen in dit leven.” De confrontatie met zijn angst voor de dood maakt echter een onverwachte reactie in hem los.

De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Deze uitzending van het programma Adieu God met de titel Jochem van Gelder werd uitgezonden op zaterdag 31 mei door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie