Uitzending
Adieu God - Gretta Duisenberg

Gretta Duisenberg

Adieu God

13-10-2013

| 3044 x bekeken | 0 reacties
7
Gretta Duisenberg werd landelijk bekend in 2002, toen ze als vrouw van de eerste president van de Europese Centrale Bank, Wim Duisenberg, een Palestijnse vlag aan hun woning hing. Haar zoon bidt voor haar, zij doet af en toe schietgebedjes – is Gretta Duisenberg echt los van God?

Ze was 17 toen ze besloot belijdenis van haar geloof te willen doen, uitzonderlijk jong in haar kerk. “Ik was 100% overtuigd.” Toen de dominee haar vroeg wat ze zou doen als ze een niet-kerkelijke man zou ontmoeten, antwoordde ze uit volle overtuiging dat ze daar nooit mee zou trouwen. Een paar jaar later kwam ze een niet-gelovige man tegen. De avond voor de bruiloft kwam de dominee met drie ouderlingen langs om haar over te halen om het huwelijk af te blazen.

Gretta Duisenberg vertelt in de uitzending aan Tijs van den Brink hoe ze als jonge moeder kanker kreeg, waardoor ze jaren in het ziekenhuis lag. Nadat ze hersteld was besloot ze te scheiden en de kerk en het geloof vaarwel te zeggen. “Ik geloof alleen nog in mijzelf en andere mensen. ”

Ook vertelt ze in Adieu God? dat ze nog steeds met haar in 2005 overleden man Wim Duisenberg praat. “Ik zal niet rusten voor ik zeker weet hoe het zit met het overlijden van Wim. Ik ben daar heel veel mee bezig."

De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Deze uitzending van het programma Adieu God met de titel Gretta Duisenberg werd uitgezonden op zondag 13 oktober door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie