Uitzending
Adieu God - Marga Bult

Marga Bult

Adieu God

21-6-2014

| 1035 x bekeken | 0 reacties
6
Zangeres en presentatrice Marga Bult begon haar zangcarrière als vierjarige in de kerk, in de kerstmis in haar geboortedorp Lattrop. Ze groeide op op een boerderij, waar ze al vroeg moest meehelpen en er voor spelen nauwelijks tijd was. Haar ouders waren in haar woorden ‘streng katholiek’. De kleine Marga was een heel gelovig kind dat in de klas in huilen uitbarstte bij het verhaal van de kruisiging van Jezus.

Marga heeft warme herinneringen aan de kerk. Maar de kerk benauwde haar ook. “Al die regeltjes! En ik hoorde van een pastoor van een andere kerk die iets met misdienaartjes gedaan had. Steeds meer kwam je er achter dat er heel veel mis ging.” Haar geloof kwam verder onder druk te staan toen haar broer uit de kast kwam als homo. Zij was de eerste aan wie hij het vertelde.

Het geloof heeft Marga niet losgelaten, maar het is wel van karakter veranderd: “Ik heb de kerk niet nodig om te geloven. Ik denk dat ik een zoekende blijf. Ik wil het nare van de kerk vergeten om het mooie te onthouden.”

De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Deze uitzending van het programma Adieu God met de titel Marga Bult werd uitgezonden op zaterdag 21 juni door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie