Uitzending
3 op Reis - 19-10-2008

19-10-2008

3 op Reis

1944 x bekeken | 0 reacties
8
Floortje
Deze aflevering vervolgt Floortje haar reis door SyriŽ. Na een bezoek aan de enerverende hoofdstad Damascus komt Floortje aan in Ma'alula, een klein bergdorp waar de Grieks-orthodoxe inwoners nog tot op de dag van vandaag Aramees spreken (de taal die door Jezus werd gesproken). Verder verkent Floortje het levendige klooster van Mar Musa en de indrukwekkende Griekse ruÔnes van Palmyra.

Froukje
Froukje reist naar SloveniŽ, een Oost-Europees land met een verrassend mediterraan karakter. Ze begint haar rondreis in de hoofdstad Ljubljana, waar Froukje het oude centrum verkent, maar ook het trendy Metelkova. Vroeger stonden hier de barakken van het Joegoslavische leger, tegenwoordig maken kunstenaars, krakers en studenten hier de dienst uit. Froukje verlaat de stad voor een bezoek aan Bled, een favoriete bestemming voor zowel toeristen als kuuroordgasten. Met de trein reist Froukje door naar de Soca Vallei, waar ze een heel bijzondere overnachtingsmogelijkheid middenin de natuur laat zien.

Deze uitzending van het programma 3 op reis is uitgezonden op zondag 19 oktober door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing en Sebastiaan Labrie.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!