Uitzending
3 op Reis - Saudi Arabië - Puglia

Saudi ArabiŽ - Puglia

3 op Reis

23-11-2008

| 3678 x bekeken | 0 reacties
8
Floortje Dessing reist verder door Saudi-ArabiŽ. Haar abaya, het traditionele Saudische kledingstuk dat ze sinds aankomst in het land moet dragen, mag even uit als ze gaat duiken in de Rode Zee bij het Al-Nakheel Beach Resort. Dit resort is ťťn van de weinige plekken in het land waar vrouwen zich met onbedekt hoofd in de zee mogen begeven. Floortje reist verder naar het bergachtige zuiden van het land, naar Abha. Deze stad en de groene omgeving vormen een populaire vakantiebestemming voor de Saudische bevolking zelf.

Deze week reist Froukje naar de hak van de Italiaanse laars voor een rondreis door de streek Puglia. Ze begint in de havenstad Bari, waar ze de kerk van niemand minder dan Sinterklaas bezoekt. Vervolgens gaat ze aan het werk op een ecologische boerderij en bezoekt ze een kasteel met een merkwaardige vorm: Castel del Monte. In Alberobello maakt ze kennis met de enorme verzameling ĎTrullií. Deze bijzondere huisjes zijn uniek voor de streek. Ook krijgt Froukje les in de Pizzica Tarantata, een traditionele dans uit Puglia.

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel Saudi ArabiŽ - Puglia is uitgezonden op zondag 23 november door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing en Sebastiaan Labrie.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie