Uitzending
3 op Reis - Turkije/Syrië - Noorwegen

Turkije/SyriŽ - Noorwegen

3 op Reis

12-10-2008

| 3903 x bekeken | 0 reacties
8
Floortje
Floortje reist vanuit de Turkse hoofdstad Ankara naar de grens met SyriŽ. Het blijkt niet eenvoudig om deze grensovergang te maken, maar uiteindelijk komt Floortje toch aan in de stad Aleppo. Veel tijd om deze stad te bekijken is er niet, want Floortje en haar crew worden behoorlijk strikt bij de hand genomen door een door de regering toegewezen gids. Met wat kunst en vliegwerk slaagt de ploeg er uiteindelijk toch in om interessante opnamen te maken, onder meer in de Syrische hoofdstad Damascus tijdens een groot religieus festival ter gelegenheid van de 2.000ste geboortedag van de Heilige St. Paul.

Sebastiaan
Sebastiaan reist naar Noorwegen, waar hij zich per motor verplaatst over een aantal wegen die zijn uitgeroepen tot de allermooiste ter wereld; zoals de Atlantic Road en Trollstigen. Sebastiaan ervaart ook de Noorse gastvrije ťn groene manier van overnachten, namelijk het Noorse allemansrecht, waardoor het voor iedereen mogelijk is om overal vrij te kamperen. Zijn Scandinavische tocht eindigt bij de Briksdalsbreed-gletsjer, waar Sebastiaan meer te weten komt over de kleiner wordende ijsmassa van deze gletsjer.

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel Turkije/SyriŽ - Noorwegen is uitgezonden op zondag 12 oktober door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing en Sebastiaan Labrie.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!