Uitzending
Woestijnruiters - 30-4-2006

30-4-2006

Woestijnruiters

1233 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: de Amsterdamse burgemeester Job Cohen, de Engelse journalist Simon Kuper en de hoogleraar psychologie en recht Willem Wagenaar.

Amsterdam is zeer in trek bij toeristen, maar er zijn nog wel wat vlekjes op het blazoen van de stad. Wat kan Job Cohen daar aan doen? De Engelse journalist Simon Kuper bracht zijn jeugdjaren in Nederland door, vertrok in 1986 en heeft nu een boek geschreven over wat er de afgelopen twintig jaar in Nederland is veranderd. In Retourtjes Nederland legt hij uit wat Nederland kan leren van Londen.

Willem Wagenaar is hoogleraar psychologie en recht en een van de meest gevraagde getuige-deskundigen in rechtszaken. Over de nachtmerries in het Nederlands recht - die hij in die functie tegenkomt - schreef hij het boek Vincent plast op de grond. Hoe kunnen volgens hem gerechtelijke dwalingen voorkomen worden?

Presentatie: Jeroen Pauw en Paul Witteman.

Deze uitzending van het programma Woestijnruiters is uitgezonden op zondag 30 april door de VARA. Te gast waren Job Cohen en Simon Kuper. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie