Uitzending
Woestijnruiters - 19-3-2006

19-3-2006

Woestijnruiters

1330 x bekeken | 0 reacties
6
Willem van Kooten
Hij begon veertig jaar geleden als dj Joost den Draaijer bij Radio Veronica en maakte later ook furore bij Radio Noordzee en op Hilversum 3. Introduceerde de hitparade in Nederland, was uitvinder van termen als goud van oud en met stip op... en bleef, ook toen hij fortuin maakte als ondernemer, altijd in de eerste plaats een radioman. Maar daar komt nu een einde aan. Van Kooten (65) doet zijn twee radiostations Arrow Jazz FM en Arrow Classic Rock van de hand. Met tegenzin. 'Ik heb in Nederland nooit ongestoord mijn vak kunnen uitoefenen', zegt hij. Hoe dat komt? 'De overheid, dat is altijd mijn grootste tegenstander geweest.' Van Kooten lucht zijn hart over de staat van het land.

Kardinaal Simonis
'Kardinalen zijn de mannen die overblijven als de paus gekozen is', aldus Godfried Bomans. Ad Simonis werd 35 jaar geleden tot bisschop gewijd en is inmiddels al weer 21 jaar kardinaal en daarmee leider van de rooms-katholieke kerk in Nederland. 'Ik heb dit ambt niet zelf gezocht, het kwam op mijn route', zei hij ooit. Een gesprek over zijn standpunten vroeger en nu. Hebben zijn opvattingen de tand des tijds doorstaan of heeft hij ze bijgesteld?

Ex-TBS'er Humprey Ludwig
Deze week is een commissie van de Tweede Kamer begonnen met een onderzoek dat moet leiden tot verbetering van de TBS-praktijk. Maar kan dat? Een gesprek met ex-TBS'er Humprey Ludwig - een schuilnaam - die in 2001 een boek schreef over zijn verblijf in onder meer het Pieter Baan Centrum en de Van Mesdagkliniek
Ludwig stak in 1990 zijn vrouw dood en werd veroordeeld tot vijf jaar cel en TBS. Hoewel hij volgens eigen zeggen een ander mens is geworden en geen gevaar meer is, ligt dat volgens hem niet aan de tbs-behandeling. 'Die is zinloos geweest.' Ook Ludwigs vriendin komt mee.

Presentatie: Jeroen Pauw en Paul Witteman.

Deze uitzending van het programma Woestijnruiters is uitgezonden op zondag 19 maart door de VARA. Te gast waren Willem van Kooten en Ad Simonis. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie