Uitzending
Woestijnruiters - 26-3-2006

26-3-2006

Woestijnruiters

3199 x bekeken | 0 reacties
6
Marcel Möring
Marcel Möring schreef het essay voor de Maand van de Filosofie, Lijdenslust. Over het misverstand dat geluk heet. 'Er is geen geluk. Er is alleen maar leed. Geluk is leed dat kortstondig wordt vergeten ten behoeve van de eigen, kortstondige zielenrust.' Is dat niet een hele zwarte kijk op het leven? De schrijver legt uit wat hij bedoelt. Möring (1957) schreef eerder drie bekroonde romans: Mendels erfenis, Het grote verlangen en In Babylon.

Geraldin Levi Joosten
Cabaretière/schrijfster Geraldin Levi Joosten-van Vilsteren die een boek schreef over wat zij noemt non-libidoïsme, geen behoefte hebben aan seks. Haar boek L'amour sans le faire werd door een Franse uitgever gepubliceerd. Kun je aseksueel leven in een maatschappij die doordrenkt is van seks?

Peter R. de Vries
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries was goed bevriend met Heineken-ontvoerder Cor van Hout en sprak zelfs op zijn begrafenis. Maar had hij ook zulke goede banden met diens compaan Willem Holleeder? Hoe was de relatie tussen beide criminelen? En hoe reageert hij op de verhalen dat Holleeder de opdracht heeft gegeven voor de liquidatie van Van Hout? Peter R. de Vries praat de Woestijnruiters bij.

Presentatie: Jeroen Pauw en Paul Witteman.

Deze uitzending van het programma Woestijnruiters is uitgezonden op zondag 26 maart door de VARA. Te gast waren Peter R. de Vries en Marcel Möring. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie