Uitzending
Woestijnruiters - 2-4-2006

2-4-2006

Woestijnruiters

1594 x bekeken | 0 reacties
6
Harm Brouwer
Harm Brouwer, hoogste baas van het Openbaar Ministerie. Hij praat over de problemen waar het Openbaar Ministerie mee worstelt. Een aantal affaires, de Schiedammer Parkmoord voorop, heeft het vertrouwen danig aangetast. Hoe kan het OM dat beeld bijstellen en welke invloed heeft de uitkomst van het nieuwe onderzoek naar de Deventer moordzaak daarop?

Kees Beekmans
Kees Beekmans, voormalig vmbo-leraar die in zijn columns en boeken schreef over de problemen van zijn veelal allochtone leerlingen. Hij woont nu in het land waar veel van die leerlingen vandaan kwamen, Marokko, en dat valt niet mee. Hij vertelt over zijn cultuurshock. 'Ik vind het een moeilijk land, moeilijk om te doorgronden, moeilijk ook om te accepteren. Hier geldt onbetwist het recht van de sterkste, hier is het eten of gegeten worden. Dat maakt Marokko rauw.'

Fréderique Spigt
Zangeres Fréderique Spigt en haar vijftien jaar oudere halfzus Yolande Bertsch. Zij staan vanaf deze maand op de planken met Lucy in the sky, een muziektheatervoorstelling over het (jappen)kampverleden van hun moeder, gebaseerd op haar dagboek. Wat heeft hun het meest gegrepen in de verhalen van hun moeder? En is hun relatie veranderd door het maken van deze voorstelling?

Presentatie: Jeroen Pauw en Paul Witteman.

Deze uitzending van het programma Woestijnruiters is uitgezonden op zondag 2 april door de VARA. Te gast waren Frédérique Spigt, Harm Brouwer en Kees Beekmans. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie